Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ INMETEO.GR ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ


Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα (και ιδιαίτερα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο). Άστατος καιρός με παροδικές βροχές, όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη (ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα). Διατήρηση των ενισχυμένων Νοτιάδων με τάση περαιτέρω ενίσχυσης - μέχρι 8Bf σε τμήματα του κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα όπου οι μέγιστες τιμές, σε πολλές περιπτώσεις, θα ξεπεράσουν τους 15°C.
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, την κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν σχετικά παροδικό χαρακτήρα και τα ανοίγματα του καιρού θα είναι αξιόλογα. Στροφή των ανέμων σε Νοτιοδυτικούς, πολύ ενισχυμένους με ένταση που στις θαλάσσιες περιοχές θα αγγίζει τα 8Bf. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στην Δυτική Ελλάδα.
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013: Στην Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο). Διατήρηση των ενισχυμένων Νοτιοδυτικών ανέμων με μεγάλη ένταση - μέχρι 8Bf στις Θαλάσσιες περιοχές - και των υψηλών, για τα δεδομένα του Ιανουαρίου, θερμοκρασιών κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013: Ανάλογες συνθήκες με αυτές της Πέμπτης με ενδεχόμενη περαιτέρω έξαρση των φαινομένων στην Δυτική Ελλάδα και επέκτασή τους παροδικά σε μεγάλο μέρος της χώρας. Διατήρηση των ενισχυμένων Νοτιάδων και των υψηλών, για τα δεδομένα του Ιανουαρίου, θερμοκρασίων.
Σάββατο - Δευτέρα, 19-21  Ιανουαρίου 2013: Κυκλωνικός καιρός με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Αξιόλογες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας (κυρίως από την Κυριακή). Ενισχυμένοι άνεμοι αρχικά Δυτικών - Νότιων διευθύνσεων, εν συνεχεία Δυτικών ως Βόρειων διευθύνσεων. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.
Τρίτη - Παρασκευή, 22-25  Ιανουαρίου 2013: Διατήρηση των κυκλωνικών συνθηκών με κυριαρχία των Βόρειας συνιστώσας ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης εκτεταμένων χιονοπτώσεων σε πολλές περιοχές!

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί προσωπική εκτίμηση η οποία αφορά την διαμόρφωση των κύριων χαρακτηριστικών του καιρού κατά την διάρκεια των αναφερόμενων ημερών, και όχι ακριβή πρόγνωση του καιρού!

Εύχομαι καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία της δημιουργίας αυτού του blog το οποίο δίνει βήμα στις πολύ αξιόλογες προγνώσεις που σε καθημερινή βάση παράγονται από άσημους αλλά σημαντικούς "στρατιώτες του καιρού"!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος 

Σε ευχαριστούμε θερμά Γιώργο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου