Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/1 - Ι.ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Σύμφωνα και με τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία, θα συνεχιστούν οι βροχές για άλλη μια μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το θετικό είναι οτι σε γενικές γραμμές δεν θα εκδηλωθούν με τόσο μεγάλη ένταση ή ραγδαιότητα όπως σήμερα, τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές.

Αυτό δεν θα συμβεί ασφαλώς για τη δυτική Ελλάδα οπου όλα δείχνουν πως οι ισχυρές βροχές θα επιμείνουν για ακόμα ένα 24ωρο. Έτσι λοιπόν χρειάζεται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου και των διαμερισμάτων της Ηπείρου, δυτικής Στερεάς και δυτικής Θεσσαλίας αλλά και της δυτικής Πελοποννήσου διότι κατα περιόδους την Πέμπτη θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Επίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται κάποιες εξάρσεις με έντονες βροχοπτώσεις (μικρότερη πιθανότητα για καταιγίδες εκεί) περίπου απο το ύψους της Ικαρίας και βορειότερα, μέχρι και τα νησιά του βόρειο-ανατολικού Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και κυρίως βόρειας χώρας, ενω οι νοτιάδες θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις εως και 8 μποφόρ στα πελάγη, άνεμοι οι οποίοι θα γίνουν ιδιαιτέρως αισθητοί όχι μόνο στις θάλασσες ...αλλά και στην στεριά.

Ασθενή εως και μέτριας έντασης φαινόμενα λοιπόν προβλέπονται για αύριο, εκτός απο τις περιοχές που σας προανέφερα. Φαίνεται οτι ίσως βρέξει ασθενώς σε πολύ τοπικό επίπεδο στη νότια Κρήτη (κυρίως στις πιο δυτικές και κεντρικές περιοχές) αλλά και στις νότιο-ανατολικότερες περιοχές του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και σε αυτό βοηθούν οι νοτιάδες που πνέουν πολύ ισχυροί. Η σκόνη απο την Αφρική θα εμφανιστεί για άλλη μια μέρα με περιεκτικότητα στην ατμόσφαιρα που θα αυξάνεται καθώς θα βαδίζουμε στις πιο νότιες περιοχές. πάντως σε καμία περίπτωση δεν εμπνέει ανησυχία η ποσότητα της σκόνης ανα κυβικό μέτρο.

Αναμένονται 13-16 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και εως και 17-18 βαθμούς στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική προβλέπεται νεφελώδης ουρανός με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν νότιο-δυτικοί εως και 7 μποφόρ τοπικά.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται νεφελώδης ουρανός, με διαστήματα όμως με ανοίγματα νωρίς το πρωί, ενω η πιθανότητα έστω και για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές είναι πολύ μικρές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι στον Θερμαικό θα πνέουν νότιοι 3-5 μποφόρ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ!

Φιλικά,

Καλλιάνος Γιάννης
Μαθηματικός - Μετεωρολόγος ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου