Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ EVIAWEATHER

Τις επόμενες ώρες: 

Ήδη εκδηλώνονται βροχές σε Κέρκυρα και Ήπειρο, οι οποίες θα απασχολούν αυτές τις περιοχές μέχρι και σήμερα αργά το βράδυ. Χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα σημειώνονται στα πολύ ορεινά τμήματα των παραπάνω περιοχών. Τα φαινόμενα που θα έχουν παροδικό και τοπικό χαρακτήρα θα περιοριστούν στα ορεινά και σταδιακά θα σταματήσουν μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης.

Αυτό όμως είναι το ορεκτικό διότι από Τετάρτη ξημερώματα έρχεται το κυρίως πιάτο.

Νέα σημαντική επιδείνωση που θα ξεκινήσει από τα ΒΔ και θα επεκταθεί ανατολικότερα αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας. Μεγάλα ύψη χιονιού θα πέσουν σταδιακά στα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα χιονοδρομικά μας, που θα προσθέσουν νέο φρέσκο χιόνι.

Πιο αναλυτικά:

 

Από το πρωί της Τρίτης τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα τμήματα του Ιονίου ,της ΝκΔ Πελοποννήσου, Δυτική Στερεά και της Ηπείρου. Οι βροχές στην Κέρκυρα καθώς και στο τμήμα της Ηπείρου θα έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα. Έτσι θα κυλίσει ο καιρός μέχρι το απόγευμα (μέσα σε αυτό το διάστημα γενικευμένου τύπου βροχές θα εκδηλώνονται σε Δυτική Πελοπόννησο και Δυτική Στερεά). Από το βράδυ όμως και κυρίως προς το ξημέρωμα της Τετάρτης αναμένεται ραγδαία επιδείνωση στον καιρό. Στις προαναφερθείσες περιοχές τα φαινόμενα θα ενταθούν και τοπικές καταιγίδες θα πλήττουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμ0ι από ΝΔ διευθύνσεις τοπικά πολύ ισχυροί. Χιονοπτώσεις πυκνού χαρακτήρα θα πέφτουν σε όλα τα ορεινά προσήνεμα στο ΝΔ άνεμο. Τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάζουν τις ευρύτερες περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτη. Τις βραδινές ώρες τα υψόμετρα θα πέφτουν και τα χιόνια σταδιακά ,μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης, θα εντοπίζονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Την Πέμπτη και από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται νέος κύκλος ισχυρών βροχών και πάλι ερχόμενες από τα ΒΔ με χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Αναλυτικότερη πρόγνωση για τον καιρό από την Πέμπτη και μετά σε επόμενο δελτίο μας.

 

 

Επιμέλεια:

Δημήτρης Σαγιάκος – Νίκος Μαρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου