Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Τετάρτη 16/01/2013:

Ισχυρές βροχές κ καταιγίδες θα έχουμε τις πρωινές ώρες σε ολόκληρη την Ήπειρο ενώ στα ορεινά κυρίως του νομού Ιωαννίνων πάνω από τα 950-1000 περίπου μέτρα θα έχουμε χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές. 

Προς το μεσημέρι φαίνεται μία πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων για να επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός από τις πρώτες απογευματινές ώρες κ μετά πρώτα στους νομούς Θεσπρωτίας κ Πρεβέζης κ στη συνέχεια στους νομούς Άρτας κ Ιωαννίνων με ισχυρές βροχές κ καταιγίδες συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας καθώς κ χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 700-800μ.στο νομό Ιωαννίνων κ πάνω από τα 900-1000 μέτρα στους νομούς Άρτας κ Θεσπρωτίας. 

Να σημειωθεί ότι πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοπτώσεις κ σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα(600-650 μέτρα) στο νομό Ιωαννίνων τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 6-7 μποφώρ στο Βόρειο Ιόνιο κ 4-5 μποφώρ στις πιο ηπειρωτικές περιοχές. Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου είναι:

Ιωάννινα:4 - 7°C        
Άρτα:7-11°C
Ηγουμενίτσα:8-11°C
Πρέβεζα:9-12°C
Μέτσοβο:0-3°C
Θεοδώριανα:2-6°C

Απαραίτητη η χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων στα ορεινό εθνικό κ επαρχιακό δίκτυο των νομών Ιωαννίνων, Άρτας κ Θεσπρωτίας από το απόγευμα κ μετά καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες κ θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους!!

Επιμέλεια : Καμμένος Νίκος, Ιωάννινα

Επισκεφτείτε μας στη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/ioanninaweather2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου