Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19/1 - Ι.ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Χάρτης Ελλάδας

Γενικώς βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μοναδική εξαίρεση για το πρώτο κυρίως μισό της ημέρας θα αποτελέσουν τμήματα του Ιονίου και της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας οπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια κυρίως στα αντίστοιχα ηπειρωτικά ορεινά, ενω στην Ήπειρο οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές. 

Επίσης άστατος θα είναι ο καιρός κατα διαστήματα και στη Θράκη με λίγες τοπικές βροχές αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που ειδικά εκεί δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα αλλά και στις νοτιότερες περιοχές με γρήγορη όμως βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις αλλά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με σχεδόν αίθριο καιρό.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 11 βαθμούς κελσίου, τους 12-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 15-17 στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί εντάσεως 5-7 στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές με μικρή εξασθένηση απο το απόγευμα.

Χάρτης Αττικής

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες νωρίς το πρωί και αργά βράδυ και ηλιοφάνεια ενδιάμεσα αναμένονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6...13 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν δυτικοί εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στην Θεσσαλονίκη, με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα πυκνώσουν ειδικά απο τις βραδινές ώρες αλλά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2...11 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Θερμαικό θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου