Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - Ι.ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Ακόμα πιο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός για αύριο Κυριακή σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νότιο-δυτικοί σε όλες τις θάλλασες και ασφαλώς θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια, τα οποία θα είναι πολύ μεγάλα στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη)

Πιο αναλυτικά :

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

Τοπικές βροχές προβλέπονται αρχικά στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική πελοπόννησο, όπως επίσης και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της νότιας Κρήτης, αλλά πιο εξασθενημένες και μικρής διάρκειας εκεί και με γρήγορη βελτίωση. Επίσης άστατος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, απο το ύψος της Λέσβου μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατα περιόδους και κατα τόπους πυκνότερες, αλλά θα εναλλάσσονται και με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα φτάσει στους 18 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενω οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εντάσεως 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.



ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ :

Στην Αττική νωρίς το πρωί αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι αρκετά πυκνές και ενδέχεται να βρέξει τοπικά. Στη συνέχεια ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και οσο περνάει η ημέρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια και τα ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγαλύτερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7...17 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοικό θα πνέουν νότιοι νότιο-δυτικοί εντάσεως 3-5 και τοπικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ στα ανατολικά.



ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέσα στη μέρα, οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Πρός το απόγευμα βαθμιαία θα διαλύονται και τα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγαλύτερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4...15 (τοπικά ακόμα και 16) βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον θερμαικό θα πνέουν απο νότιο-ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 μποφόρ.

Φιλικά,

Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός M.Sc - Μετεωρολόγος ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου