Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Καλησπέρα σε όλους,

Άστατος ο καιρός και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας με βροχές, θυελλώδης ανέμους και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά και ανοίγματα του καιρού μέσα στην ημέρα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά..
Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και αύριο 17.01.2013 με άστατο καιρό. Άλλοτε ήλιος, άλλοτε βροχές....

Πιο αναλυτικά,
Στην Α.Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Ίσως τα φαινόμενα είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα συννεφιάσει προς το μεσημέρι και θα βρέξει από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών, καθώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη Δ.Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς (στη Δ.Μακεδονία θα είναι 5 βαθμούς χαμηλότερη)

Στη Δυτική Ελλάδα, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα και έπειτα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς ( στην Ήπειρο θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη)

Στην Ανατολική ηπειρωτική χώρα, θα έχουμε λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν προοδευτικά και προς το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές ή και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην Αν.Στερεά για λίγο όμως. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.
Στα νησιά του Α.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ανά διαστήματα, καθώς και ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν λίγες τοπικές βροχές για μικρό χρονικό διάστημα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ!!! 

Θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις και σε ξηρά και σε θάλασσα με εντάσεις των 7 με 8 και τοπικά και 9 μποφόρ. Σταδιακά θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε ΝΔ-Δ έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα ξεκινήσει καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα δώσουν προς το απόγευμα τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Υπάρχει πιθανότητα και για πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6-7 και τοπικά και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς 

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις οι οποίες γρήγορα και εδώ θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές προς το απόγευμα λίγο πιο έντονες στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τους 7 έως τους 14 βαθμούς το μεσημέρι αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Στράτος Αυγερινός

Καλό σας βράδυ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου