Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ...ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Στο άκουσμα της λέξης Ροδος σκεφτομαστε ηλιο ,θαλασσα και ενα γλυκο χειμωνα. Κι ομως η αληθεια απεχει αρκετα. Αν και σε γενικες γραμμες ο χειμωνας ειναι ηπιος, τα ξεσπασματα ειναι συχνα απροβλεπτα. Αλλωστε η Ροδος ειναι γνωστη για την δυσκολια προβλεψιμοτητας αλλα και για τις αποτομες μεταβολες του καιρου. Οι φωτογραφιες παρακατω δινουν μια ευλογη εικονα των φαινομενων στη Ροδο!



Ευχαριστούμε θερμά τους Σταύρο Κεσεδάκη και Γιάννη Μανωλά!

2 σχόλια:

  1. Λάθος το παρουσιάζετε.... Θα έχει την εντύπωση ο κόσμος οτι η Ρόδος τον χειμώνα είανι hardcore... Λοιπόν ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μΕ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΜΥ... Όμως.. .Όμως αν είναι να βρέξει ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ... ΚΑΙ ΟΓΩ ΖΕΣΤΩΝ ΚΑΥΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΙΓΙΔΕΣ.......... ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ............... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕ 3291 ΩΡΕΣ ΡΕΚΟΡ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.... κ. ΚΑΛΛΙΑΝΕ ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο συγκεκριμένα για το '17.. Είχε την υψηλότερη ελάχιστη καταγεγραμμένη θερμοκρα΄σια απο όλες τις πόλεις, είχε τις λιγότερες κακοκαιρίες με την Αριάδνη να μην την πιάνει ποτέ... Έχει επίσης και πολύ γλυκό καλοκαίρι (η πόλη της Ρόδου οχι η Ανατολική και Νότια Ρόδος) με την υχηλότερη θερμοκρασία να είναι μόλις 36,1 στον μεγάλο καύσωνα.... Μαζί με την Ιεράπετρα κοντράρονται σε ηλιοφάνεια..... Μήπως λέω ψέμματα? Και λέω για την πόλη και τα πεδινά... Αν μου πείτε για τα ορεινά της Ρόδου ναι δεν έχουν γλυκό χειμώνα, αλλά αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας.... Σε λίγο θα μας πείτε οτι χιονίζει κιόλας στα πεδινά της ή πιάνει παγετούς...... Αν είναι δυνατόν! ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ.... Στην συνέχεια γλυκο κλίμα έχει το κομμάτι της ΝότιοΑνατολικής Κρήτης που επίσης βρέχεται κάπως απο ζεστές θάλασσες και εξίσου σε ηλιοφάνεια...... Γιατροί προτείνουν τη Ρόδο για χειμερινά μπάνια εξαιτίας του κλίματος της και των θερμών νερών της οσο πουθενά αλλού στην Ελλάδα....

      Διαγραφή